3P’s

De 3P’s staan voor People, Planet en Profit. Alhoewel Profit vaak wordt vervangen voor het woord Prosperity, wat welvaart betekend in plaats van alleen maar winst. Als de 3P’s met elkaar in balans zijn wordt dit ook wel duurzaamheid genoemd. Indien een van de onderdelen onder over overbelicht is, zal de balans er niet zijn om uiteindelijk Maatschappelijk Verantwoord of Duurzaam te ondernemen. De 3P’s worden vaak gebruikt als richtlijn voor het opzetten van een MVO verslag.

Door de Verenigde Naties zijn er nog 2 extra P’s toegevoegd; Peace en Partnerships, wat weer gerelateerd is aan de Sustainable Development Goals.

Door te kijken naar de balans tussen 5P’s wordt gezien dat op alle fronten actie moet ondernomen. Een te grote focus op het ene doel, kan weer een negatieve impact hebben op een ander thema. Het is dus van belang om een goede balans te hebben tussen de sociale, economische en milieu impact. Een leefbare planeet en welvarende medemens zijn immers essentieel voor het voortbestaan van ons als mensheid. En dus ook voor de toekomst van je bedrijf.

Met het duurzaamheidsadvies van Kader Group krijg je inzicht in je prestaties en kun je concreet aan de slag met MVO maatregelen die je maatschappelijke bijdrage vergroten zonder je primaire proces en winstdoelstelling uit het oog te verliezen.
Duurzaamheidsadvies
Bel mij
Vul hier jouw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.