Information Security Officer inhuren: waarom zou je?

Information Security Officer inhuren: waarom zou je?

Je organisatie verzamelt steeds meer waardevolle data. Tegelijkertijd word je geconfronteerd met toenemende wetgeving over informatiebeveiliging en privacy. Maar waar haal je de tijd en kennis vandaan om jouw Information Security Management System in orde te maken? Een interim Information Security Officer helpt jouw business vooruit.

De Information Security Officer. Je kent ‘m ook wel als beveiligingsfunctionaris, Functionaris Informatiebeveiliging of Chief Information Security Officer (CISO). Het is een adviseur, uitvoerder én toezichthouder. Deze expert kan risico’s in kaart brengen, technische en organisatorische maatregelen adviseren, implementeren en toezicht houden.

Information Security Officer gezocht

Een Information Security Officer is een soort beveiligingsduizendpoot die niet iedere organisatie in huis heeft. En geschikte kandidaten zet je misschien liever in voor andere functies. Maar op de arbeidsmarkt zijn er weinig mensen die de rol van Information Security Officer kunnen vervullen. Wat doe je dan?

Voordelen van een Information Security Officer inhuren

Volgens ISO 27001 en NEN 7510 is het verplicht om een verantwoordelijke aan te wijzen voor jouw informatiebeveiliging. Bij een gebrek aan interne capaciteit kun je information security management uitbesteden. Het grootste voordeel daarvan is natuurlijk dat je gegarandeerd jouw informatiebeveiliging op orde krijgt. Maar een Information Security Officer inhuren heeft meer voordelen.

 1. Continuïteit
  Veel organisaties leggen informatiebeveiliging neer bij het management of bij de ICT-afdeling. Maar hun prioriteit is jouw organisatie draaiende te houden. Information Security management verdwijnt daardoor vaak naar de achtergrond. Een externe Information Security Officer pakt dit op en geeft het onderwerp de volle aandacht. Zo bespaar je andere afdelingen tijd en kan de business gewoon doorgaan.
 2. Meer grip op je informatiebeveiliging
  Het ICT-aspect is belangrijk, maar is niet het enige onderdeel van informatiebeveiliging. Binnen alle lagen van jouw organisatie hebben medewerkers er invloed op. De mens is zelfs het grootste risico. En juist hiervan maken cybercriminelen gebruik door op slinkse wijze allerlei (op het oog onschuldige) gegevens te ontfrutselen. Een Information Security Officer analyseert daarom jouw héle organisatie, ontdekt de knelpunten en gaat met collega’s in gesprek om tot passende oplossingen te komen. Er ontstaat bewustzijn en meer grip op jouw processen. De Information Security Officer kan de ISO 27001, NEN 7510 of BIO implementeren in de organisatie.
 3. Voldoen aan eisen van klanten
  Misschien krijg je nu al vragen van potentiële klanten over jouw beveiligingsbeleid. Nieuwe opdrachtgevers binnenhalen gaat makkelijker wanneer je kunt bewijzen dat je de informatiebeveiliging van de klantgegevens op orde heeft. Met een interim Information Security Officer kun je aan de eisen van klanten voldoen en beloftes nakomen. Zo voorkom je ook nog eens imagoschade.
 4. Minder financiële risico’s
  Een datalek met boete tot gevolg. Een beveiligingsincident waardoor jouw klant opstapt. Deze kosten wil je voorkomen. Een interim Security Officer zorgt dat jouw ISMS waarde heeft. Bedrijfsrisico’s worden verkleind en hiermee kun je verspilling tegengaan.
 5. Meer kennis in jouw organisatie
  Het opleiden van collega’s kost tijd. Wanneer je een Security Officer inhuurt, maakt jouw organisatie direct een kennissprong. Er is opeens volop focus mogelijk op privacy en security. De Security Officer blijft tegelijkertijd ervaring opdoen bij andere bedrijven. Van deze kennis kan jouw organisatie dan weer profiteren. Ook de continue bijscholing wordt voor je geregeld.

Een interim Information Security Officer bij jou op locatie

Op zoek naar een tijdelijke en flexibele oplossing voor benodigde kennis, kunde en continuïteit? Kader levert je een ervaren Information Security Officer die direct aan de slag kan.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!
Contact
Bel mij
Vul hier jouw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.