Information Security Officer inhuren: waarom zou u?

Information Security Officer inhuren: waarom zou u?

Uw organisatie verzamelt steeds meer waardevolle data. Tegelijkertijd wordt u geconfronteerd met toenemende wetgeving over informatiebeveiliging en privacy. Maar waar haalt u de tijd en kennis vandaan om uw Information Security Management System in orde te maken? Een interim Information Security Officer helpt uw business vooruit.

De Information Security Officer. U kent ‘m ook wel als beveiligingsfunctionaris, Functionaris Informatiebeveiliging of Chief Information Security Officer (CISO). Het is een adviseur, uitvoerder én toezichthouder. Deze expert kan risico’s in kaart brengen, technische en organisatorische maatregelen adviseren, implementeren en toezicht houden.

Information Security Officer gezocht

Een Information Security Officer is een soort beveiligingsduizendpoot die niet iedere organisatie in huis heeft. En geschikte kandidaten zet u misschien liever in voor andere functies. Maar op de arbeidsmarkt zijn er weinig mensen die de rol van Information Security Officer kunnen vervullen. Wat doet u dan?

Voordelen van een Information Security Officer inhuren

Volgens ISO 27001 en NEN 7510 is het verplicht om een verantwoordelijke aan te wijzen voor uw informatiebeveiliging. Bij een gebrek aan interne capaciteit kunt u information security management uitbesteden. Het grootste voordeel daarvan is natuurlijk dat u gegarandeerd uw informatiebeveiliging op orde krijgt. Maar een Information Security Officer inhuren heeft meer voordelen.

 1. Continuïteit
  Veel organisaties leggen informatiebeveiliging neer bij het management of bij de ICT-afdeling. Maar hun prioriteit is uw organisatie draaiende te houden. Information Security management verdwijnt daardoor vaak naar de achtergrond. Een externe Information Security Officer pakt dit op en geeft het onderwerp de volle aandacht. Zo bespaart u andere afdelingen tijd en kan uw business gewoon doorgaan.
 2. Meer grip op uw informatiebeveiliging
  Het ICT-aspect is belangrijk, maar is niet het enige onderdeel van informatiebeveiliging. Binnen alle lagen van uw organisatie hebben medewerkers er invloed op. De mens is zelfs het grootste risico. In 2019 was meer dan 80% van alle gemelde datalekken te wijden aan menselijke fouten. Terwijl ICT het onderwerp vooral bekijkt vanuit de techniek in plaats van de menselijke handelingen. Een Information Security Officer analyseert daarom uw héle organisatie, ontdekt de knelpunten en gaat met collega’s in gesprek om tot passende oplossingen te komen. Er ontstaat bewustzijn en meer grip op uw processen. De Information Security Officer kan de ISO 27001, NEN 7510 of BIO implementeren in uw organisatie.
 3. Voldoen aan eisen van klanten
  Misschien krijgt u nu al vragen van potentiële klanten over uw beveiligingsbeleid. Nieuwe opdrachtgevers binnenhalen gaat makkelijker wanneer u kunt bewijzen dat u de informatiebeveiliging van de klantgegevens op orde heeft. Met een interim Information Security Officer kunt u aan de eisen van klanten voldoen en beloftes nakomen. Zo voorkomt u ook nog eens imagoschade.
 4. Minder financiële risico’s
  Een datalek met boete tot gevolg. Een beveiligingsincident waardoor uw klant opstapt. Deze kosten wilt u voorkomen. Een interim Security Officer zorgt dat uw ISMS waarde heeft. Bedrijfsrisico’s worden verkleind en hiermee kunt u verspilling tegengaan.
 5. Meer kennis in uw organisatie
  Het opleiden van uw collega’s kost tijd. Wanneer u een Security Officer inhuurt, maakt uw organisatie direct een kennissprong. Er is opeens volop focus mogelijk op privacy en security. De Security Officer blijft tegelijkertijd ervaring opdoen bij andere bedrijven. Van deze kennis kan uw organisatie dan weer profiteren. Ook de continue bijscholing wordt voor u geregeld.

Een interim Information Security Officer bij u op locatie

Op zoek naar een tijdelijke en flexibele oplossing voor benodigde kennis, kunde en continuïteit? Kader levert u een ervaren Information Security Officer die direct aan de slag kan.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!
Contact
Bel mij
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.