Het is duidelijk dat uw branche te maken heeft met strenge wettelijke eisen. Hieraan voldoen vraagt specifieke kennis en tijd, zaken die niet altijd voorhanden zijn. Onze adviseurs zijn flexibel in hun aanpak: zij kunnen u alles uit handen nemen, of juist uw eigen medewerkers begeleiden en adviseren. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van KwaliteitsmanagementISO 9001 is de meest bekende norm binnen dit thema. Met deze norm toont u aan uw cliënten dat u grip heeft op uw bedrijfsvoering en dat u uw procesprestaties en productconformiteit continu verbetert. Slaat u uw geproduceerde geneesmiddelen ook op, of distribueert u deze? Dan dient u GDP compliant te zijn. Kader kan u hierbij ondersteunen. Informatiebeveiliging is daarnaast essentieel voor de farmaceutische branche. Een informatiemanagementsysteem (ISMS) volgens de norm ISO 27001 mag eigenlijk niet ontbreken.  

(Arbeids)veiligheid voor de farmaceutische industrie 

Ook het thema arbeidsveiligheid, ofwel Veiligheid en Arbo is voor de farmawereld onmisbaar. Als het goed is heeft u al een in Nederland wettelijk verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), maar haalt u daar het maximale uit? Mogelijk vindt u certificering volgens de norm ISO 45001 ook interessant. Met deze norm voor gezond en veilig werken (G&VW) ondersteunt u uw medewerkers op het gebied van arbeidsveiligheid. Een deel van uw medewerkers krijgt in zijn/haar werk te maken met gevaarlijke stoffen. Het is daarom aan te raden onze diensten op het gebied van procesveiligheid te bekijken. 

Milieu en duurzaamheid binnen de farmawereld 

Heeft u de wens om te verduurzamen? Dan kunt u bijvoorbeeld uw CO2-uitstoot in kaart brengen met de CO2 Footprint, of de grotere CO2 Prestatieladder. Grip op uw energieprestaties krijgt u met ISO 50001 certificering, terwijl u met ISO 14001 aantoont dat u milieurisico’s beheerst, voorkomt en uw milieuprestaties continu verbetert. U lees het al: er is veel mogelijk op het gebied van milieu en duurzaamheid 

Wat uw wensen en behoeften ook zijn: Kader biedt altijd een passende oplossing!