Het leveren van goede zorg is je core business, het is belangrijk dat je medewerkers daar zoveel mogelijk tijd en aandacht aan kunnen besteden. Tegelijk heb je te maken met hoge eisen en verwachtingen van zowel de wetgever als je patiënten, cliënten en de maatschappij. Om risico’s te beheersen, je kwaliteit continu te verbeteren én veiliger te werken zijn er verschillende certificeerbare normen relevant voor jouw branche. 

Kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging voor de gezondheidszorg 

Voor jouw branche zijn Kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging onmisbaar. De meest bekende kwaliteitsmanagementnorm is ISO 9001. Met deze norm toon je aan je cliënten dat je grip hebt op je bedrijfsvoering en dat je jouw procesprestaties en productconformiteit continu verbetert. Daarnaast is informatiebeveiliging in de zorgsector een zeer actueel onderwerp. Een managementsysteem volgens de speciaal voor de zorg ontwikkelde norm NEN 7510 geeft je grip op je gegevensverwerking en informatiebeveiliging. Onze adviseurs implementeren binnen je branche regelmatig geïntegreerde managementsystemen waarbij kwaliteit en informatiebeveiliging worden gecombineerd.  

Arbeidsveiligheid voor de gezondheidszorg 

Ook het thema arbeidsveiligheid, ofwel Veiligheid en Arbo is voor de zorgbranche onmisbaar. Als het goed is heb je al een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), maar haal je daar het maximale uit? Mogelijk vind je certificering volgens de norm ISO 45001 ook interessant. Deze norm voor gezond en veilig werken (G&VW) vormt een framework waarmee zorginstellingen en -organisaties hun medewerkers goed kunnen ondersteunen op het gebied van arbeidsveiligheid.  

Milieu en duurzaamheid 

Misschien leeft binnen jouw organisatie of instelling ook de wens om te verduurzamen en bijvoorbeeld je energieprestaties of CO2-uitstoot in kaart te brengen? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: begin klein met de CO2 Footprint, kies direct voor de grotere CO2 Prestatieladder, of pak het meteen groots aan met ISO 50001 certificering. Er is veel mogelijk op het gebied van milieu en duurzaamheid 

Waar je wensen en behoeften ook liggen: Kader Group vindt altijd een passende oplossing!