Grootgroener: gecertificeerd groenbedrijf voor ecologisch bermbeheer

Wist je dat bermen en groenstroken een groot deel van het Nederlandse landoppervlak zijn? Bovendien kunnen er verschillende zeldzame planten en dieren in bermen voorkomen. Maar: alleen als de bermen op de juiste manier worden onderhouden. Grootgroener B.V. helpt daarbij.

Grootgroener B.V. is een allround groenaannemer met een missie: overheden, semi-overheden, bedrijven en particulieren ontzorgen bij de onderhoud en realisatie van groenvoorzieningen, om de biodiversiteit in bermen te verbeteren.

Door op een zo duurzame, CO2-neutrale én veilige manier te werken, helpen ze bij de verbetering van een biodiverse, groene leefomgeving. Bovendien draagt Grootgroener ook haar maatschappelijke steentje bij: ze werken met medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Bermen en groenstroken in Nederland steeds belangrijker

De verschillende certificeringen, zoals ISO 9001/2015, Groenkeur en VCA** 2017/6, helpen Grootgroener focus te houden, kwaliteit te borgen en te voldoen aan haar Arboverplichtingen. Met de Kleurkeur certificering is Grootgroener een van de eerste groenbedrijven in Nederland die gecertificeerd is voor ecologisch berm groenstrookbeheer.

Een belangrijke certificering, want door een steeds intensiever gebruikte omgeving worden de bermen in Nederland steeds belangrijker. Je vindt bijvoorbeeld verschillende (zeldzame) planten en dieren in bermen. Daarvoor moeten bermen wél op de juiste manier beheerd worden: pas dan kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit in Nederland.

Werken met Kleurkeur

Kleurkeur streeft naar een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer met een aantal voorwaarden, zoals restricties voor klepelen. Ook blijft bij iedere maaibeurt 15 – 30% van de vegetatie staan.

Daarnaast omschrijft Kleurkeur kwaliteitseisen die een goede uitvoering van ecologisch berm- en groenstrookbeheer waarborgen. Daardoor leveren ze door te werken met Kleurkeur ook een positieve bijdrage aan het behoud en herstel van de Nederlandse biodiversiteit. En dat is hard nodig met de huidige achteruitgang.

Omslag in groenbeheer cultuur

Kader hielp Grootgroener B.V. vanaf december 2021 actief met de implementatie van de Kleurkeur norm in het bestaande kwaliteitsmanagementsysteem. Dit zorgde voor een flinke omslag in de groenbeheer cultuur.

Er werden bijvoorbeeld bestekvormen herzien, trainingen aangeboden en werk- en beheermethoden aangepast. Ook werd het machinepark voorzien van biologisch afbreekbare smeerolie en vetten, of vervangen door elektrische varianten.

Interesse in ondersteuning van Kader bij het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem in combinatie met de eisen Kleurkeur? Vraag een offerte aan!
offerte aanvragen
Share this post:

Bel mij
Vul hier jouw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.