ISO 27001 certificering voor Fedecom

ISO 27001 certificering voor Fedecom

Kader begeleidde Fedecom naar ISO 27001 certificering en ondersteunde bij de opzet van het managementsysteem voor informatiebeveiliging.

Met het ISO 27001 certificaat toont Fedecom aan dat zij de (interne) processen en de informatie die daarbij verwerkt wordt, beheerst en dat gevoelige gegevens beveiligd zijn tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Hiermee wordt de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie van aangesloten keurbedrijven en uitgevoerde keuringen geborgd in het VA Keur registratiesysteem.

Alle gegevens met betrekking tot het keurproces staan in dit systeem en vertegenwoordigen een enorme waarde. Het is van groot belang dat de veiligheid en integriteit van deze gegevens te allen tijde gewaarborgd is en blijft. Het ISO 27001 certificaat biedt zekerheid voor alle aangesloten leden en hun klanten.

 

Nanko van Dijk, directeur Kader:

Bij het opzetten van een systeem waarmee kan worden voldaan aan de eisen van ISO 27001 hanteert Kader altijd een procesgerichte aanpak. Hiermee kijken wij vooral naar de belangrijkste risico’s die ontstaan in het primaire bedrijfsproces rondom medewerkers en fysieke informatiestromen en niet zo zeer naar technische systeem-gerelateerde risico’s. Bij de beheersing van risico’s op het gebied van informatiebeveiliging vormen mensen veelal de zwakste schakel. Daarom zijn organisatorische maatregelen minstens zo belangrijk als de inrichting van de ICT infrastructuur.

Jelle Bartlema, branchemanager Fedecom:

Door deze certificering tonen we richting de VA Keur bedrijven en hun klanten aan dat wij als brancheorganisatie een veilige keurregistratieomgeving bieden, waarin betrouwbare en actuele informatie optimaal geborgd en beschikbaar is. Geen overbodige luxe in dit digitale tijdperk. Hiermee zijn we in Nederland ook de eerste brancheorganisatie met keuringsactiviteiten die een dergelijke certificering behaald heeft. Een feit waarop we echt trots mogen zijn!

Interesse in begeleiding bij ISO 27001? Vraag een offerte aan!
Offerte aanvragen

Share this post:


Bel mij
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.