ISO 27001 certificering voor Signify’s Global Software Operations

Signify, voorheen Philips Lighting, is wereldwijd marktleider op gebied van verlichting. Zij levert een groot scala aan producten en diensten, van consumentenverlichting als de Philips Hue tot geavanceerde verlichting voor de industrie en een platform voor producten die binnen het Internet of Things (IoT) in verbinding staan met elkaar.

Voor de afdeling Global Software Operations heeft Signify de expertise van Kader Group ingeschakeld voor de implementatie en certificatie van een Information Security Management System (ISMS) conform ISO27001:2017. Het traject werd in begin 2021 gestart en kon door de goede en effectieve samenwerking binnen een jaar worden geïmplementeerd en gecertificeerd. De certificeringsaudit werd gedaan door TÜV Nederland. Een bijzonder aspect aan dit traject was dat er al een NIST-gebaseerd ISMS aanwezig was en dat het team volledig digitaal, op afstand, met elkaar samenwerkte.

Gert Dekker, Senior Consultant van Kader Group: “Het efficiënt implementeren van een ISO27001 informatiebeveiliging managementsysteem (ISMS), met behoud van onderdelen uit het reeds bestaande NIST-gebaseerd ISMS, was een mooie uitdaging. Het internationale ISO27001 certificaat, dat door een onafhankelijke instantie wordt uitgegeven, geeft Signify Global Software Operations de bevestiging dat de risicobeheersing voor de informatiebeveiliging op een hoog niveau is.”

Fabio Vignoli – Product Security Lead Digital Solutions Division van Signify, voegt daaraan toe : “Gert Dekker from Kader Group has been instrumental in helping us to understand the standard, define the scope and assess the status of our policy, standards and procedures with respect to compliance to the ISO27001 standard.”

Interesse in ondersteuning van Kader bij de implementatie van een ISMS conform ISO 27001? Vraag een offerte aan!
offerte aanvragen

Share this post:

Bel mij
Vul hier jouw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.