ISO 45001 certificering voor Bausch Health

Kader ondersteunde Bausch Health bij de opzet en invoering van een managementsysteem Gezond & Veilig Werken (G&VW) volgens de nieuwe ISO 45001:2018 norm en begeleidde deze opdrachtgever naar ISO 45001 certificering. De langdurige samenwerking bevalt van beide kanten goed en heeft ook voor 2020 geleid tot onder meer begeleiding bij nieuwe vraagstukken zoals een blootstellingsonderzoek.

Bij de opzet en invoering van het managementsysteem Gezond & Veilig Werken (G&VW) werden onder andere procedures geactualiseerd, blootstellingsonderzoek en interne audits uitgevoerd. Het continu verbeteren van de veiligheid vormde het uitgangspunt. Sindsdien verzorgt Kader het periodiek onderhoud en beheer van dit nieuw geïmplementeerde managementsysteem. Hiermee blijft de ISO 45001 norm continu up-to-date en kan Bausch Health rekenen op een gestructureerde coördinatie, aansturing en bewaking van de follow-up van auditresultaten.

Reinoud Schoon, EHS coördinator bij Bausch Health:

Reinoud Schoon, EHS coördinator bij Bausch Health:

“Al vele jaren maakt Bausch Health gebruik van verschillende diensten van Kader. Zo heeft Kader de OSHAS 18001 geïmplementeerd en daarna vertaald naar de ISO 45001. Dit alles onder begeleiding van ervaren adviseurs die veel kennis en kunde hebben over de managementsystemen. De samenwerking tussen Bausch Health en de adviseurs van Kader ervaar ik als zeer open en met leuke vakinhoudelijke discussies. Kader verzorgt ook de interne audit van de ISO 45001, de te nemen acties worden daarna samen opgepakt. Daarnaast voert Kader voor ons de jaarlijkse RI&E uit. Door deze uitgebreide samenwerking hebben de adviseurs van Kader een goed beeld van Bausch Health als organisatie. Zij kunnen daarom passende adviezen op maat aanbieden.

Ook in 2020 loopt onze samenwerking door: Kader begeleidt dan een blootstellingsonderzoek op het gebied van geluid, trillingen, dieselmotorenemissie en klimaat. Met de resultaten van dit onderzoek gaan we samen met de adviseurs van Kader aan de slag. Bausch Health is erg te spreken over de samenwerking met Kader en heeft hierin een goede en betrouwbare partij gevonden welke Bausch Health helpt om een gezonde en veilige werkplek te creëren voor hun medewerkers en externe partijen.”

Bausch Health is in 2018 verkozen tot het veiligste magazijn van Nederland. Ambitie is om dit veiligheidsniveau continu te blijven optimaliseren en verhogen. Kader ondersteunt Bausch Health al sinds 2016 bij het behalen en continu verbeteren van haar veiligheidsambitie. Bausch Health zorgt voor de opslag, picking en verzending van optische medische producten voor het distributiecentrum in Schiphol-Rijk.

Share this post:

Bel mij
Vul hier jouw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.