Overname audit ISO 13485:2016 op afstand

Kader begeleidde van der Mark A.D. Systemen bij een overname audit ISO 13485:2016 op afstand. Met het faciliteren en begeleiden van deze overname audit door Lloyd’s Register kon de audit goed en tijdig worden uitgevoerd. Hiermee biedt Kader haar opdrachtgever continuïteit.

Met de audit op afstand zijn interviews afgenomen en documenten en bewijsmateriaal bekeken en beoordeeld via MS Teams. Via videobellen heeft de auditor een uitgebreide rondgang door het bedrijf gekregen.

Yorick van Eijndhoven, adviseur Kader:

Yorick van Eijndhoven, adviseur Kader:

“In de voorbereiding op de overname audit ISO 13485:2016 heb ik contact gezocht met de auditor van Lloyd’s Register om de wijze van auditen af te stemmen. Omdat de auditor nog weinig ervaring had met het auditen op afstand, heb ik voorgesteld om de audit via MS Teams uit te voeren. Met de opdrachtgever heb ik even geoefend met de verbinding en met het delen van het scherm, zodat tijdens de audit alle benodigde informatie via het scherm kon worden gedeeld.

Normaal gesproken wordt bij een overname audit na kennismaking altijd een uitgebreide rondgang door het bedrijf gedaan. Hiermee krijgt de auditor een gevoel bij de organisatie, de medewerkers en de omgeving. Dit hebben we nu via videobellen gedaan. Zo konden de auditor en ik live meekijken met de opdrachtgever. Hoewel dat prima werkte, is dit natuurlijk wel anders voor de auditor. Hij kan in deze online situatie natuurlijk minder vrij rondlopen om producten ter hand te nemen. Dat is jammer, maar dit heeft het goede eindresultaat niet in de weg gestaan!”

Opdrachtgever is tevreden over de invulling van de audit op afstand.

Gertjan van der Mark, Accountmanager:

“Via MS Teams hebben we een prima audit kunnen organiseren, ook konden wij op de gebruikelijke en flexibele ondersteuning van Kader rekenen”

Kader begeleidt van der Mark A.D. Systemen bij ISO 9001:2015 en ISO 13485:2016 certificering. Daarnaast begeleiden wij van der Mark bij het op de markt brengen van medische hulpmiddelen conform alle geldende eisen.

Share this post:


Bel mij
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.