Remote audit ISO 9001 en ISO 14001 voor King Nederland

Kader ondersteunde King Nederland bij de externe audit van het geïntegreerde managementsysteem op basis van ISO 9001 en ISO 14001. De audit stond al gepland op het moment dat het coronavirus opspeelde. Samen met de opdrachtgever en de certificerende instelling (SGS) is besloten om een remote audit, oftewel een audit op afstand, uit te voeren.

Het auditplan en alle interviews zijn via diverse onlinekanalen afgestemd. De externe audit is naar tevredenheid van alle partijen afgerond. Op afstand houdt Kader zich ook bezig met de verdere optimalisatie van het managementsysteem. Hiervoor maken wij gebruik van SharePoint, waardoor betrokkenen en adviseurs prima op afstand kunnen samenwerken. Deze werkwijze werd al gehanteerd. In tijden van corona wordt de meerwaarde hiervan nog eens extra onderstreept!

Christophe Janssen, adviseur Kader:

Christophe Janssen, adviseur Kader:

“Ik heb de remote audit als erg positief ervaren, ondanks mijn aarzelingen in aanvang. Het is een andere manier van auditen wat verrassend goed werkt. Alle auditees zijn geïnterviewd. Via een videoverbinding kon de auditor de documentatie beoordelen door deze te delen via het scherm. Op die manier kon direct antwoord gegeven worden op vragen. Het opzetten van een managementsysteem in SharePoint werkt ook erg goed op afstand. Juist omdat je toch al in een digitale cloud-omgeving werkt. De inhoud kan online afgestemd worden met de betrokkenen en vervolgens verwerkt worden in deze cloud-omgeving. Zo beschikt iedereen over de meest actuele documentatie.”

Eric Sips, Managing director King Nederland:

“Als leveranciers van facilitaire- en medische disposables en hulpmaterialen aan de zorgsector hadden wij inmiddels al de nodige veiligheidsmaatregelen genomen i.v.m. de Corona-uitbraak in Nederland. Eén van de besluiten in lijn hiermee was; het niet langer toestaan van fysieke aanwezigheid van externe partijen op onze locatie. Dat is in principe lastig in combinatie met een audit. Door zowel de inspanningen van Kader, de auditerende instantie SGS als ook onze eigen medewerkers zijn we er goed in geslaagd om middels de diverse digitale mogelijkheden deze audit succesvol uit te voeren. Het bleek in de praktijk goed te werken en de algehele coördinatie was ook prima afgestemd. Het spreekt voor zich dat een deels visuele inspectie op locatie gewenst was, maar we hebben met z’n allen geleerd dat wellicht in de toekomst een combinatie van een fysiek bezoek én digitale afstemming de nieuwe werkwijze wordt. Al met al hebben we het als zeer positief ervaren.”

Kader ondersteunt King Nederland al geruime tijd bij het onderhouden en implementeren van haar nieuwe managementsysteem op basis van de ISO 9001 en ISO 14001 norm maar ook de GDP richtsnoer inzake de groothandelsvergunning voor opslag van geneesmiddelen. Omdat King distributeur is in het medische proces, zijn ook elementen uit de ISO 13485 geïntegreerd in het managementsysteem.

King Nederland is een kritische leverancier voor het bevoorraden van ziekenhuizen en zorginstellingen en behoort hiermee tot de vitale sector. Continuïteit is voor deze opdrachtgever van groot belang!

Share this post:

Bel mij
Vul hier jouw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.