RIE arbeidsmiddelen voor ForFarmers

RIE arbeidsmiddelen voor ForFarmers

Kader verzorgde de RI&E arbeidsmiddelen en bracht daarmee de risico’s en gevaren van (proces) installaties en machines bij een aantal vestigingen in kaart.

Mark Spang, HS Officer ForFarmers:

“Forfarmers had behoefte aan ondersteuning bij de risico inventarisatie en evaluatie arbeidsmiddelen. Ons bedrijf wil zorg dragen voor een gezonde en veilige werkplek van onze medewerkers. Hiervan is het beschikbaar stellen van veilige arbeidsmiddelen een belangrijk onderdeel. Wij zochten een deskundige en onafhankelijke partij met veel expertise op het gebied van ri&e en machineveiligheid. Persoonlijk kende ik Kader al van de HVK opleiding die ik daar gevolgd heb en de stap was dus gauw gezet.

Veiligheidskundigen

Een aantal veiligheidskundigen van Kader heeft de risico’s en gevaren van de huidige (proces) installaties en machines bij 4 vestigingen in kaart gebracht. Zij brengen een gedegen vakkennis en jarenlange ervaring mee. Door het stellen van de juiste vragen bij de verschillende geledingen van onze organisatie, zoals leidinggevenden en operators, hebben zij de daadwerkelijke risico’s perfect in kaart gebracht. Dit heeft geleid tot een praktisch Plan van Aanpak (PvA) voor de verbetering van de veiligheid van onze machines, waar iedere medewerker zich in herkent.

Bewustwording machineveiligheid

Wij zijn ons nu bewust van de verbeterpunten ten aanzien van machineveiligheid. Deze punten worden ook meegenomen bij het ontwerpen van nieuwe machines in onze fabrieken. Hierdoor proberen wij de risico’s in een zo’n vroeg mogelijk stadium te beperken en een zo’n hoog mogelijk niveau te behalen met betrekking tot machineveiligheid.

Maatwerk

Kader heeft ons advies op maat geleverd, afgestemd op de behoefte van onze organisatie, maar waarbij de onafhankelijkheid te allen tijde wordt geborgd! Wij zijn erg tevreden over het eindresultaat en kunnen nu zelf verder met het uitvoeren van de overige RI&E’s arbeidsmiddelen.”

Interesse in ondersteuning bij een RI&E en/of machineveiligheid? Vraag een offerte aan!
Offerte aanvragen

Share this post:


Bel mij
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.