VCA en RI&E Gemeente Woudenberg

Kader ondersteunde de Gemeente Woudenberg bij de opzet en implementatie van een praktisch VCA managementsysteem. Na het behalen van het VCA* certificaat zorgt Kader voor het periodiek onderhoud van het VCA systeem en voerde Kader de RI&E voor vlagwerkzaamheden op de kerktoren uit.

Corrine Ockhuijsen, Afdelingshoofd Gemeente Woudenberg:

“De Gemeente Woudenberg hecht grote waarde aan het uitvoeren van werkzaamheden met minimale risico’s voor eigen personeel, derden en milieu. Om dit structureel te verankeren in onze organisatie en het veilig, gezond en milieubewust werken te waarborgen, hebben wij ervoor gekozen onze buitendienst VCA* te certificeren. Middels deze certificering willen wij bereiken dat naast het voorkomen van persoonlijk letsel, ongelukken en materiële en milieuschade, een geïntegreerde aanpak van ARBO, Milieu en Kwaliteit continue geborgd wordt in onze organisatie van de buitendienst. Na grondig marktonderzoek kwamen we toen bij Kader terecht.

Kader heeft onze organisatie geholpen bij het opzetten van een makkelijk hanteerbaar systeem dat overzicht én inzicht geeft. Na het behalen van het VCA* certificaat verzorgt Kader het periodiek onderhoud van het VCA systeem. Ons VCA systeem is perfect op orde, alle audits hebben we prima doorlopen.

Omdat we goede ervaringen hebben was het een logische stap Kader ook een risico inventarisatie en –evaluatie voor vlagwerkzaamheden op de kerktoren te laten uitvoeren. Met deze RI&E hebben wij inzicht in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s rondom de vlagwerkzaamheden. Zo zijn wij in staat de werkzaamheden met minimale risico’s te laten uitvoeren en daar waar nodig onveilige situaties te verbeteren. Ook heeft Kader een praktische training KCA depot verzorgd om gevaarlijke situaties bij het inzamelen van afvalstoffen op het KCA-depot te voorkomen.

Eigenlijk kun je wel zeggen dat Kader ons daar waar nodig helpt bij de praktische invulling van ons veiligheidsbeleid. Op deze manier kunnen we onveilige situaties en onveilig handelen zoveel mogelijk te voorkomen.

We zijn uiterst tevreden over de samenwerking. Het persoonlijke contact met en de deskundigheid van de adviseurs van Kader is een grote meerwaarde. Zij denken met ons mee, houden ons scherp en reageren proactief. “

Interesse in begeleiding bij VCA certificering en/of periodiek onderhoud van uw managementsysteem? Vraag een offerte aan!
Offerte aanvragen

Share this post:


Bel mij
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.