Wat is een MVO Prestatieladder?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een steeds belangrijker thema binnen de bedrijfsvoering van organisaties. Bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent verantwoordelijkheid nemen voor de effecten die uw organisatie heeft op de maatschappij en het milieu. En met het nemen van de verantwoordelijkheid verder te innoveren, groeien en uw organisatie te verbeteren.

Meer weten over de MVO Prestatieladder en onze mogelijkheden? Laat u overtuigen van onze meerwaarde en praktische aanpak!
MVO Prestatieladder

Onder andere overheden in openbare aanbestedingen en consumenten die duurzame producten wensen, eisen steeds vaker een bewijs voor MVO. MVO certificering volgens de MVO Prestatieladder is daar het antwoord op.

De MVO Prestatieladder biedt inzicht in het MVO beleid en de MVO prestaties van uw organisatie. MVO certificering is daarmee het objectieve bewijs voor de aanwezigheid van een managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarin stakeholdereisen en -verwachtingen gemanaged worden op resultaat. Stakeholdereisen zijn onder meer de eisen van de overheid, zoals de criteria rondom duurzaam inkopen. Organisaties met een MVO Prestatieladder hebben een behoorlijke voorsprong bij aanbestedingen.

Voordelen MVO Prestatieladder:

  • Aantoonbaarheid van MVO prestaties
  • Onderscheidend vermogen
  • Voordeel bij aanbestedingen
  • Concrete procesverbeteringen, zoals kostenverlaging of kwaliteitsverbetering
  • Bewustzijn duurzaamheid bij medewerkers
  • Een positief imago

Als uw organisatie al beschikt over ISO 9001 kwaliteitsmanagement en/of het milieumanagementsysteem ISO 14001 is de weg naar de MVO prestatieladder redelijk eenvoudig.

Zorg dat uw organisatie beschikt een MVO Prestatieladder en behaal optimaal voordeel!
Offerte aanvragen
Bel mij
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.
  • Kader gaat zorgvuldig om met de verwerking van uw gegevens. Lees onze privacyverklaring