Wat is het verschil tussen CE certificering en CE markering?

In de dagelijkse praktijk ontstaat nogal eens verwarring over het verschil tussen CE certificering en CE markering machines. Vaak wordt er gesproken over een CE certificaat of CE certificering terwijl het gaat om een CE markering op een product of een CE verklaring vanuit de fabrikant.

Meer weten over CE markering machines en onze mogelijkheden? Laat u overtuigen van onze meerwaarde en praktische aanpak!
CE markering machines

In tegenstelling tot CE certificering brengt de fabrikant bij CE markering zelf een markering op het product aan. Bij CE certificering zou dat een onafhankelijke partij zijn die volgens een certificeringsprocedure beoordeelt of een product aan de Europese veiligheidseisen voldoet. Dit is nooit het geval omdat de Europese regelgeving (machinerichtlijn) voorschrijft dat de beoordeling en aansprakelijkheid van de veiligheid van machines bij de fabrikant zelf ligt. Er is dus nooit sprake van CE certificering maar van CE markering machines.

Wanneer de fabrikant een machine voorziet van CE markering machines dan dient de fabrikant ook altijd een verklaring van overeenstemming op te stellen. Met de CE markering machines en de verklaring van overeenstemming verklaart de fabrikant dat de machine voldoet aan de minimale Europese veiligheidseisen. Een logische consequentie is dat de fabrikant aansprakelijk en verantwoordelijk is als het product niet aan de gestelde minimale Europese eisen voldoet.

Zelf aan de slag met CE markering machines? Laat u overtuigen van onze meerwaarde en goede prijs-kwaliteitverhouding!
Offerte aanvragen
Bel mij
Vul hier uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u op.