Kwaliteitsmanagement

Kwaliteit

Kwaliteitsmanagement omvat de activiteiten die uw organisatie realiseert rond de aanpak en borging van kwaliteit. De kern van kwaliteitsmanagement is het continu verbeteren van processen en producten, het creëren van ruimte voor creativiteit en innovatie, voor groei en ontwikkeling. Aan de hand van een helder raamwerk geeft u met diverse normen en richtlijnen structuur en richting aan uw kwaliteitsmanagement.

 

Meerwaarde

Een kwaliteitsmanagementsysteem dat zorgvuldig is ingebed binnen de organisatie biedt grote meerwaarde. Een groeiende klanttevredenheid, een win-win situatie met leveranciers, aantoonbare kwaliteit van producten en een effectievere bedrijfscultuur zijn daar overtuigende voorbeelden van. Met een kwaliteitsmanagementsysteem toont u aan dat u grip heeft op de kwaliteit van uw processen en producten en dat u deze continu verbetert.

“We vinden het belangrijk medewerkers in een vroeg stadium te betrekken, want hun deskundigheid en expertise vormen een fundamentele basis voor kwaliteitsmanagement en de continue verbetering van uw organisatie!”

Onze mogelijkheden

Kader biedt deskundige en resultaatgerichte ondersteuning bij de ontwikkeling van het kwaliteitsmanagementsysteem en de vertaling naar de praktijk. We begeleiden uw organisatie in 5 praktische stappen naar certificering, beginnend met een nulmeting waarbij we in kaart brengen wat uw organisatie nodig heeft om tot succesvolle certificering te komen. Na de certificering kan Kader voorzien in onderhoud van het managementsysteem, waarmee u blijft verbeteren en uw certificaat behoudt.

Samen met onze opdrachtgever bepalen we hoe we het traject in gaan vullen: begeleidt onze adviseur u en verricht u samen met uw medewerkers veel werk zelf, of heeft u liever dat we het proces helemaal voor u verzorgen?

Ons advies kenmerkt zich door een verkorte doorlooptijd van het certificatieproces, een heldere koppeling met specifieke wettelijke eisen voor producten en een integrale aanpak waarbij de link wordt gelegd met andere thema’s als Informatiebeveiliging en Milieu & Duurzaamheid.

 

Ervaring & expertise

Ons team van adviseurs heeft veel ervaring in de begeleiding van opdrachtgevers naar succesvolle implementatie van kwaliteitsmanagementsystemen volgens normen en (beoordelings)richtlijnen. Zij beschikken over jarenlange en brede praktijkervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement en het behalen van bijbehorende certificaten en keurmerken.

Om structuur en richting te geven aan kwaliteitsmanagement bieden diverse normen en (beoordelings)richtlijnen, zoals ISO 9001:2015, BRL 6000, ISO 13485:2016, GDP richtlijnen , de richtlijn medische hulpmiddelen, Groenkeur en VA keur een helder raamwerk. Op basis van deze normen wordt het kwaliteitsmanagementsysteem ingericht en in praktijk gebracht.

Heeft u al een bestaand kwaliteitsmanagementsysteem? Dan kunnen onze adviseurs uw nieuwe managementsysteem hier vaak mee integreren. We zien vaak een combinatie van bijvoorbeeld ISO 9001 en ISO 27001, ISO 9001 en ISO 13485 of ISO 13485 en CE markering medisch.

Wat beloven wij

Wat beloven wij

Met de inzet van deskundige en ervaren adviseurs ondersteunen wij onze opdrachtgevers bij de opzet van managementsystemen en certificatie.

Onze zelfstandig opererende adviseurs investeren in kennis over uw bedrijfsvoering en dragen zorg voor een duidelijke en praktische vertaalslag van wet- en regelgeving. Een goede samenwerking tussen opdrachtgever en adviseur is hierbij van essentieel belang.

Zo kunt u zich zonder zorg richten op uw primaire proces en is continuïteit op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en informatiebeveiliging gegarandeerd.

Met onze jarenlange kennis en ervaring bent u met Kader verzekerd van een betrouwbare en professionele partner!