Procesoptimalisatie volgens Lean methode

Door met de Lean methodiek aan de slag te gaan reduceer je kosten, verhoog je de klanttevredenheid en verkort je de doorlooptijd van je processen.

Onze meerwaarde

De gediplomeerde adviseurs van Kader Group hebben procesoptimalisatie volgens de Lean methode in uiteenlopende branches toegepast. Zij zijn bekend met typische knelpunten voor jouw vakgebied en producten of diensten, waardoor zij je organisatie gericht kunnen begeleiden. Met deze Lean methode brengen onze adviseurs ook oorzaken van fouten en defecten in je producten of dienstverlening in kaart, zodat je de kwaliteit hiervan kunt verbeteren.

In een tijdsbestek van zo’n 3 à 4 maanden doorlopen wij het verbetertraject volgens de zogenaamde DMAIC cyclus van definieren-meten-analyseren-implementeren-controleren.

Onze aanpak

Kader Group ondersteunt je organisatie bij procesoptimalisatie volgens de Lean-methode. In werksessies met medewerkers worden het ‘probleem’ en de verbetersituatie besproken. Onze adviseurs maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van de in jouw organisatie aanwezige kennis en vaardigheden: jij en jouw medewerkers kennen je organisatie tenslotte het beste! Onze gediplomeerde adviseurs ontwerpen en implementeren vervolgens samen met jou gezamenlijke oplossingen.

De implementatie van de Lean-methode stelt je organisatie in staat zichzelf op gestructureerde wijze continue te verbeteren. Met deze doelgerichte aanpak is jouw organisatie in staat haar bedrijfsstrategie om te zetten naar concrete resultaten en succesvoller te zijn dan haar concurrenten.

De toepassing van Lean Six Sigma zorgt al jaren voor blijvende en duurzame resultaten bij grote bedrijven en organisaties in verschillende sectoren in Nederland.  Zo passen bedrijven zoals Philips, Shell, Interpolis, Achmea, ABN AMRO en de Friesland Bank succesvol de Lean methode toe. In Amerika is Lean Six Sigma zelfs een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van bijna alle bedrijven in de Fortune 500. De Lean methodiek heeft zich in de loop der jaren geëvolueerd en is generiek toepasbaar voor alle denkbare processen en in iedere soort organisatie.