Milieumanagement en MVO

De belangen van stakeholders, het creëren van waarde voor medewerkers en afnemers (People), de omgeving en het milieu (Planet) en de invloed op de omzet en winst van jouw organisatie (Profit) tellen allemaal mee.

Een systematische aanpak van milieu- en duurzaamheidsaspecten draagt bij aan het bestaansrecht van de organisatie op de lange termijn. Resultaat is een grotere betrokkenheid van medewerkers, milieuvoordeel, inzicht in energieverbruik en milieubelasting, het kunnen voldoen aan aanbestedingscriteria en een grotere winstgevendheid. Dit draagt, naast eigen verantwoordelijkheid, bij aan een positieve uitstraling en goede reputatie en biedt zo concurrentievoordeel.

“Ons advies kenmerkt zich door een verkorte doorlooptijd van het certificatieproces, een heldere koppeling met specifieke wettelijke eisen voor producten en een integrale aanpak waarbij de link wordt gelegd met andere thema’s.”

Onze mogelijkheden

Kader biedt deskundige en resultaatgerichte ondersteuning bij de ontwikkeling van het milieumanagementsysteem en/of MVO managementsysteem en de vertaling naar de praktijk.

Samen met onze opdrachtgever bepalen we hoe we het traject in gaan vullen: begeleidt onze adviseur je en verricht je samen met je medewerkers veel werk zelf, of heb je liever dat we het proces helemaal voor je verzorgen? We vinden het belangrijk medewerkers in een vroeg stadium te betrekken, want hun deskundigheid en expertise vormen een fundamentele basis voor milieumanagement en MVO management en de continue verbetering van je organisatie.

Ervaring & expertise

Ons team van adviseurs heeft veel ervaring in de begeleiding van opdrachtgevers naar het in kaart brengen van en succesvol implementeren van milieumanagementsystemen en MVO managementsystemen volgens normen en (beoordelings)richtlijnen. De adviseurs beschikken over jarenlange en brede praktijkervaring op het gebied van milieumanagement en het behalen van bijbehorende certificaten en keurmerken.

Om structuur en richting te geven aan milieumanagement en MVO management kunnen we je begeleiden volgens diverse normen en (beoordelings)richtlijnen, zoals ISO 14001:2015, CO2 reductie, MVO advies, Compliance en Energiemanagement. Heb je al een bestaand managementsysteem voor bijvoorbeeld een ander onderwerp zoals kwaliteit? Dan kunnen onze adviseurs je nieuwe managementsysteem hier vaak mee integreren.

Onze toegevoegde waarde

Onze toegevoegde waarde

 • Persoonlijk
  We hebben oog voor onze klanten. Zijn er echt voor de ander. We staan dichtbij en begrijpen wat er nodig is.
 • Innovatief
  We blijven continu verbeteren en ontwikkelen. Wij kijken vooruit. Onze visie helpt je verder. We denken buiten de bestaande kaders.
 • Pragmatisch
  Wij maken complexe materie begrijpelijk. Staan voor wat we zeggen. Gaan doelgericht aan de slag.
 • Vakkundig
  Kennis en kunde staan hoog in het vaandel. We blijven ons ontwikkelen. Op ons kun je bouwen, en vertrouwen dat het goed komt.