CO2 reductie

Kader biedt verschillende oplossingen voor inzicht in en beheersing van de CO2 prestaties van jouw organisatie. Zo kun je met een CO2 footprint volgens de ISO 14064 norm in korte tijd concreet aan de slag met het beheersen van de energieprestaties en CO2 uitstoot. Voor sommige organisaties is het daarnaast noodzakelijk om volgens de CO2 prestatieladder gecertificeerd te worden.

Onze adviseurs hebben brede ervaring met diverse milieu- en energiemanagementdiensten in uiteenlopende branches. Zij kunnen jouw organisatie hiermee op een passende manier ondersteunen en een in de praktijk bruikbare oplossing bieden.

Door medewerkers zoveel mogelijk te betrekken bij het traject, heb je snel inzicht in het verbruik en de kosten van energie en emissie.

Onze aanpak

Onze adviseurs berekenen bij een CO2 footprint of CO2 prestatieladder de uitstoot van jouw organisatie op basis van de ISO 14064 norm. Hierbij maken we zoveel mogelijk gebruik van de aanwezige kennis in de organisatie; jouw medewerkers kennen deze tenslotte het beste. Op deze manier heb je snel inzicht in het verbruik en de kosten van energie en emissie. Zaken die bekeken worden zijn bijvoorbeeld het brandstofverbruik van het wagenpark en het verbruik van gas en elektriciteit in bedrijfspand(en). Onze adviseur zal samen met jouw medewerkers praktische CO2 reductiemaatregelen opstellen, zodat je op zeer korte termijn grip kunt krijgen op jullie CO2 prestaties.