EED energie audit

Het doel van de EED energie audit is het creëren van bewustwording rond energieverbruik en de mogelijkheden tot verduurzaming bij bedrijven en instellingen. In deze audit wordt daarom het energieverbruik van uw gehele organisatie bekeken: van gebouwen tot processen, installaties en vervoer. Een bijkomend voordeel van deze energie audit is dat u met uw beheersmaatregelen niet alleen energie, maar op termijn ook kosten bespaart. De EED audit is wettelijk verplicht, de laatste actualisatie had vóór 31 december 2020 moeten plaatsvinden.

Onze meerwaarde 

  • We denken mee en zijn realistisch: Is de EED energie audit de juiste oplossing voor uw organisatie, of bent u meer gebaat bij een ISO 50001, ISO 14001 (incl. aanvullende module energiemanagement) of andere certificering voor vrijstelling van de EED audit?  
  • We zijn pragmatisch: We benaderen de audit op praktische wijze, zodat u niet alleen op papier voldoet aan een wettelijke verplichting, maar er ook concreet baat bij heeft! 
  • We begrijpen dat u overzicht wilt, daarom leveren we één EED rapportage met handvatten voor de volgende stap in energiemanagement, uiteraard passend bij uw beleid en visie. 

Onze ervaring & expertise 

Kader heeft veel ervaring op het gebied van energiemanagement en duurzaamheid. Hierdoor kunnen wij ook een koppeling maken met managementsystemen zoals de ISO 14001, ISO 50001, CO2 prestatieladder of een MVO beleid.  

Wist u dat de EED audit iedere vier jaar moet worden uitgevoerd? Onze adviseurs helpen u daar graag bij.

Onze aanpak

Een EED energie-audit geeft inzicht in uw energieverbruik in relatie tot uw gebouw, activiteiten en vervoer. Op basis van dit energieverbruik en uw huidige beheersmaatregelen bepaalt u uw doelen voor de komende vier jaar. Deze doelen en potentieel energiebesparende maatregelen vormen de basis van uw plan van aanpak. Onze adviseurs maken graag gebruik van de kennis van uw medewerkers: zij kennen uw organisatie tenslotte het beste! Na indiening en goedkeuring van alle benodigde documenten voor de energie audit kunt u met de beheersmaatregelen aan de slag. Houd er rekening mee dat de EED audit iedere vier jaar moet worden uitgevoerd. Onze adviseurs helpen u daar graag bij. 

 

Vrijstelling

Is uw organisatie energie auditplichtig, maar al in het bezit van een ISO 50001 of ISO 14001 certificering aangevuld met een module energiemanagement? Dan kunt u vrijstelling aanvragen voor het uitvoeren van een EED audit. Ook als uw organisatie een door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat erkend keurmerk heeft, hoeft u geen audit uit te voeren.