EED energie audit

Met een EED audit krijgt u ook inzicht in eventuele besparingsmaatregelen en de bijbehorende effecten. Het doel van deze EED audit is bedrijven en instellingen bewust maken van hun energieverbruik en de mogelijkheden tot energiebesparing en verduurzaming. In de energie audit wordt het energieverbruik van uw gehele organisatie bekeken: van gebouwen tot industriële processen en installaties en vervoer. Een voordeel van deze EED energie audit is dat u beheersmaatregelen in kaart brengt en hiermee niet alleen energie, maar op ter mijn ook kosten bespaart.

Onze meerwaarde

Door onze brede ervaring met het in kaart brengen van energiestromen en het hieraan verbinden van besparingsmaatregelen, kunnen wij u goed ondersteunen bij uw EED audit. Indien gewenst kunnen onze adviseurs ook beoordelen of een energie audit de beste oplossing voor uw organisatie is, of dat u meer gebaat bent bij een ISO 50001 of ISO 14001 managementsysteem. Uw wensen en behoeften staan hierin centraal. Onze adviseurs benaderen de energie audit op praktische wijze, zodat u niet alleen op papier voldoet aan een wettelijke verplichting maar hier ook concreet mee aan de slag kunt.

Houd er rekening mee dat de EED audit iedere vier jaar moet worden uitgevoerd. Onze adviseurs helpen u daar graag bij.

Onze aanpak

Een samenwerking met Kader begint vrijwel altijd met een nulmeting: waar staat uw organisatie, wat is er al geregeld en wat moet er nog gebeuren om aan de eisen van de EED audit te voldoen? Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoe het traject naar een EED energie audit met in de praktijk bruikbare beheersmaatregelen eruit gaat zien qua tijd, kosten en taakverdeling. Onze adviseurs maken graag gebruik van de kennis van uw medewerkers: zij kennen uw organisatie tenslotte het beste! Na indiening en goedkeuring van alle benodigde documenten voor de energie audit kunt u met de beheersmaatregelen aan de slag.

Vrijstelling

Is uw organisatie EED audit plichtig, maar al in het bezit van een ISO 50001 of ISO 14001 certificering aangevuld met een energiecertificaat? Dan bent u vrijgesteld van het uitvoeren van een EED energie audit. Ook als uw organisatie een door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat erkend keurmerk heeft, hoeft u geen EED audit uit te voeren.