BRL 9500

Kader Group beschikt over een uitgebreid programma op het gebied van energiemanagement. Wij bieden kwaliteitsgerichte en resultaatgerichte oplossingen die in de praktijk werken.

Je kunt bij ons terecht voor begeleiding naar BRL 9500 certificering, aansluiting bij een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf én het volgen van een praktijkgerichte EP-opleiding voor het behalen van het ‘bewijs van Vakbekwaamheid’. Een multidisciplinair aanbod waar wij trots op zijn! Kader Group is marktleider op het gebied van EP & Energie opleidingen en beschikt over meer dan 25 jaar kennis en ervaring.

 

Wij kunnen je ook in contact brengen met een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf waarbij je je kunt aansluiten.

Onze aanpak

Kader Group ondersteunt bij de opzet en invoering van het energiemanagementsysteem volgens de BRL 9500 beoordelingsrichtlijn en begeleidt naar BRL 9500 certificering. Je bedrijfsproces en de benodigde procedures worden volgens de voor jouw organisatie van toepassing zijnde subdeelgebieden beschreven en vastgelegd in een handboek. Ook kun je bij Kader Group terecht voor het periodiek onderhoud van je energiemanagementsysteem.

Kader Group biedt verschillende EP & Energie opleidingen voor het verstrekken van de energieprestatie-rapporten.

Aansluiting bij een BRL gecertifieerde organisatie

Voor veel zelfstandig adviseurs en kleine organisaties zijn de kosten voor BRL 9500 certificering, met bijbehorende jaarlijkse kosten voor periodiek onderhoud, hoog. Dan biedt in veel gevallen het aansluiten bij een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf uitkomst. Kader Group kan je in contact brengen met één van de BRL 9500 gecertificeerde bedrijven waarbij je je kunt aansluiten.

Bewijs van Vakbekwaamheid

Naast BRL 9500 certificering of aansluiting bij een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf dien je in het bezit te zijn van het ‘bewijs van vakbekwaamheid’ (diploma) tot EP-adviseur. Kader Group biedt verschillende EP- en energie opleidingen aan.

Subdeelgebieden BRL 9500

De beoordelingsrichtlijn BRL 9500 bestaat 2 algemene delen met hierin opgenomen 2 subdeelgebieden

  • BRL 9500-W basis (bestaande woongebouwen)
  • BRL 9500-W detail (nieuwe woongebouwen, vergunningsaanvraag en oplevering)
  • BRL 9500-U basis (bestaande utiliteitsgebouwen)
  • BRL 9500-W detail (nieuwe utiliteitsgebouwen, vergunningsaanvraag en oplevering)