ISO 50001 certificering

Andere voordelen van ISO 50001 certificering zijn een voorsprong bij aanbestedingen en vrijstelling van de verplichte energie audit in het kader van de EU Energie Efficiency Directive (EED). Voor organisaties die veel aandacht besteden aan energieverbruik en al in het bezit zijn van een milieumanagementsysteem is de stap naar het ISO 50001 certificaat redelijk eenvoudig en snel te maken.

Onze meerwaarde

Kader is approved partner van verschillende certificerende instellingen en onderhoud goede relaties met andere certificatie instellingen. Zo kunnen we vaak het moment van certificatie bespoedigen. De structuur van ISO 50001 energiemanagement is hetzelfde als andere managementsystemen. Onze adviseurs zijn ervaren en breed onderlegd, waardoor zij het energiemanagementsysteem goed kunnen integreren met een bestaand of juist nieuw op te starten managementsysteem volgens bijvoorbeeld de normen ISO 14001 of ISO 9001.

Onze ervaren adviseurs maken zoveel mogelijk gebruik van de reeds in uw organisatie aanwezige expertise. U en uw medewerkers kennen uw organisatie tenslotte het beste!

Onze aanpak

Kader begeleidt u in 5 praktische stappen naar het ISO 50001 certificaat. Als eerste stap bekijken onze adviseurs wat er in uw organisatie al goed geregeld en/of vastgelegd is. Vanaf daar zetten we gezamenlijk de vervolgstappen richting uiteindelijke certificatie. Hieronder vallen onder meer een interne audit en directiebeoordeling om te testen of het energiemanagementsysteem voldoet aan de eisen en behoeften van uw organisatie. Tot slot volgt de externe audit, gevolgd door certificatie. Afhankelijk van in hoeverre uw organisatie in de praktijk al voldoet aan de ISO 50001 norm, bedraagt de gemiddelde doorlooptijd van dit hele traject 2 tot 6 maanden.

Ook na certificatie is het belangrijk het energiemanagementsysteem te onderhouden. Op deze manier haalt uw organisatie het meeste uit het energiemanagementsysteem, en is het makkelijker om bij verloop van uw ISO 50001 certificaat gehercertificeerd te worden. Mocht u hier in uw organisatie zelf geen capaciteit voor hebben, dan kunnen onze adviseurs periodiek voor u in dit onderhoud voorzien.

Stappenplan naar certificering

Offerte aanvragen
  1. 1. Start: Nulmeting
  2. 2. Managementsysteem
  3. 3. Interne audit
  4. Onderhoud
  5. 5. Begeleiding certificering
  6. 4. Directiebeoordeling