MVO Prestatieladder

Onze adviseurs adviseren jou over de keuze voor het opstellen van een MVO Jaarverslag of certificering volgens de MVO Prestatieladder. Een MVO Prestatieladder certificaat is niet altijd direct nodig. Met een MVO jaarverslag kun je over het algemeen op een eenvoudige en snelle manier voldoen aan de eisen van opdrachtgevers en/of aanbestedingscriteria. Dit is dan een mooie eerste stap, welke op een later moment uitgebouwd kan worden tot certificering volgens de MVO Prestatieladder.

We denken graag met je mee over een efficiënte en praktische aanpak, zodat jouw organisatie in een relatief korte tijd met bruikbare maatregelen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan de slag kan.

MVO Prestatieladder niveaus

Hoe meer een organisatie zich bezig houdt met maatschappelijk verantwoord ondernemen volgens MVO richtlijnen, hoe hoger het MVO Prestatieladder niveau. De MVO Prestatieladder bestaat uit drie belangrijke onderdelen: een managementsysteem, stakeholdermanagement en 33 indicatoren op het gebied van People, Planet en Profit. Afhankelijk van het niveau van de MVO Prestatieladder (1 t/m 5) worden de eisen aan deze onderdelen hoger gesteld.

ISO 26000

ISO 26000 is een richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is onderdeel van een breder pakket MVO richtlijnen. ISO 26000 is een erg handig hulpmiddel bij de implementatie van de eisen uit de MVO Prestatieladder.