Op zoek naar een digitale tool voor je RI&E? Het ArboManagementSysteem helpt!

Op zoek naar een digitale tool voor je RI&E? Het ArboManagementSysteem helpt!

Gezond en veilig werken begint bij je Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Daarbij helpt het handige Arbomanagementsysteem (AMS): een digitaal RI&E-instrument. Wat zijn de voordelen hiervan? En hoe gebruik je de digitale RI&E? Sales consultant Mark Spang (35) vertelt.

Hoi Mark! Vertel: wat is het ArboManagementSysteem (AMS)?

“Het AMS is een digitaal RI&E-instrument, actievolgsysteem met oplossingenboek én instrument voor dossieropbouw in één en ondersteunt bij de verbetering van arbeidsomstandigheden.

De digitale vragenlijsten in het AMS helpen om het proces vanaf de initiatieffase tot de gebruikersfase te monitoren. Daarbij kun je opmerkingen en afspraken tussen opdrachtgever, opdrachtnemer, onderaannemers en overheden vastleggen.

Medewerkers kunnen via hun account eenvoudig en snel in het systeem inloggen. Zij kunnen – afhankelijk van de bevoegdheden die je geeft – gegevenslezen, schrijven en/of voltooien.”

Waarom is het AMS ontwikkeld?

“De wereld verschuift steeds meer van traditioneel naar online – dat zagen we in de coronacrisis des te meer. Daarbij merkten we dat de traditionele RI&E weleens verdween in de lade. Wij willen dat met het AMS veranderen en een dynamisch document aanbieden waarbij álle medewerkers actief worden betrokken: van officemanagement en HRM, tot de adviseurs en medewerkers op de werkvloer.

Daarnaast merken we dat jongere generaties steeds meer nadenken over de toekomst en persoonlijke bewegingen. Zij vinden het belangrijk dat een organisatie zich hiervoor inzet. Doordat je met de RI&E de veiligheid en gezondheid in je organisatie blijft verbeteren, speel je in op deze behoefte van (potentieel) nieuw talent.”

Wat zijn de voordelen van het AMS?

“Voor veel opdrachtgevers is de uitvoer van een RI&E best een lastige klus. Dat maakt het AMS weer makkelijk. Ook is de digitale RI&E geen momentopname meer,
maar een levend document dat de organisatie meer richting geeft. Met de PDCA-cyclus (Plan Do Check Act) dat door de hele online software/RI&E verweven is, ben je beter in staat te monitoren en managen.

Ook kun je met het uitvoeren van audits en ongevallenonderzoeken de digitale RI&E een stuk dynamischer maken dan de papieren versie. Bovendien bespaart het tijd, want het is een stuk makkelijker om de RI&E online bij te houden.

Ten slotte kun je sneller van risico’s, naar acties en oplossingen van gevaarlijke situaties te komen. En dankzij de laatste kennis van de arbowetgeving blijft de software altijd up-to-date en betrouwbaar Kortom: je krijgt beter inzicht in de arbeidsrisico’s, minimaliseert de kans op ongevallen, schades en verzuim en verhoogt de productiviteit.”

Voor wie is het AMS?

“Verschillende branches gebruiken het AMS, zoals de bouw, de zorg, procesindustrie, logistiek en (semi-)overheid. Onder andere infrabedrijven, bedrijven in installatietechniek, grootwinkelbedrijven, ziekenhuizen, MKB-bedrijven en bouwmaterialenhandel zijn blije klanten van het AMS.”

Wil je weten wat het AMS voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op via Mark Spang: m.spang@kader.nl

Benieuwd of het ArboManagementSysteem (AMS) iets is voor jouw organisatie? Download de brochure!
Download

AMS is een product van Raatwerk

AMS is de afgelopen 15 jaar binnen Raatwerk ontwikkeld in nauwe afstemming met de verschillende gebruikers. Op het moment werken zo’n 6100 organisaties al met AMS. Meer dan 40.000 medewerkers maken dagelijks gebruik van AMS om hun ARBO risico’s in kaart te brengen en de daarop volgende plannen van aanpak en taken op te pakken. AMS is van waarde voor grote organisaties en diverse ministeries. En ook kleine organisaties zoals het klein-winkel bedrijf, vaak via hun brancheorganisatie, maken gebruik van AMS.

Door die brede ervaring sluit AMS precies aan bij jou als eindgebruiker: de overkoepelend ARBO verantwoordelijke weet zeker dat de RI&E’s binnen de organisatie volledig en continu geborgd is; en ook de niet ARBO deskundige kan op een laagdrempelige manier een passende risico beoordeling uitvoeren.

Bel mij
Vul hier jouw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met je op.