VCA niveaus

Alle VCA niveaus richten zich op de directe veiligheidsbeheersing ten aanzien van activiteiten op de werkvloer. Naast VCA* en VCA** certificering is er ook VCA petrochemie certificering voor bedrijven met een hoog risicoprofiel en specifieke activiteiten in de petrochemie.

De 3 VCA niveaus

  • VCA*: is vooral bedoeld voor bedrijven die niet als hoofdaannemer optreden. Er dient invulling te worden gegeven aan de VCA* mustvragen, om in aanmerking te komen voor VCA* certificering;
  • VCA**: richt zich op de directe veiligheidsbeheersing ten aanzien van activiteiten op de werkvloer én de veiligheidsstructuren binnen het bedrijf (o.a. VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement). VCA** is vooral bedoeld voor bedrijven die als hoofdaannemer werken of grotere risico’s kennen. Naast de VCA** mustvragen dient er meer dan de helft van de 13 zogenaamde puntvragen te worden beantwoord voor VCA** certificering;
  • VCA Petrochemie: is vooral bedoeld voor aannemers die werkzaamheden verrichten in de petrochemische sector. Alle VCA vragen dienen ingevuld worden om in aanmerking te komen voor VCA Petrochemie certificering.  Zowel de VCA Petrochemie mustvragen, als alle 13 puntvragen zullen moeten worden ingevuld.

De opdrachtgever bepaalt het niveau van VCA certificering. Binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven is het behalen van een VCA diploma een eis. Wij bieden hiervoor verschillende VCA opleidingen.

Aan de slag met VCA certificering? Laat u overtuigen van onze meerwaarde en goede prijs-kwaliteitverhouding!
Offerte aanvragen